Om oss

A Future in Internet Security är ett projekt sponsrat av IT-entreprenörer, säkerhetsföretag inom IT och andra företag som ser behovet av välutbildade IT-säkerhets personal.

Vi arbetar till största del genom att hålla tal och lektioner på skolor runt om i Sverige för att lysa ljus över det stora behov som finns och kommer finnas under en lång tid framöver inom denna bransch. I dagsläget är behovet stort, men kollar man på statistiken så visar den att behovet bara kommer öka under de närmsta 10 åren. Därmed anser vi det viktigt att försöka inspirera unga till att välja en utbildning inom ITSAK/IS.

Våra talesmän är allt från Säkerhetschefer inom IT till lärare inom ämnen som har med IT säkerhet att göra. Tidigare talare b.la Gunnar Högstath från LIT, Peter Gynning från IT-konsulterna och Eva Johnsson som jobbar som Säkerhetschef för Nordic e-handel. Dessa tre är bara ett axplock av de främsta inom IT-säkerhet i Sverige som talat på våra event.

Vi arbetar för att om 10 år kunna tillfredställa de behov som internet ställer på arbetsmarknaden och för att se till att hålla en frisk tillökning vad gäller kunniga arbetstagare.