Blogg

Hösten närmar sig med stormsteg och skolstarten är nära

Våren nalkas och snart är det dags för ungdomarna i gymnasiet att avsluta sin gymnasiala utbildning

Vi kommer besöka ett flertal skolor i de sydligare delarna av sverige under våren och vi hoppas kunna inspirera eleverna till att forsätta utbilda sig genom att välja en utbildning inom IT-säkerhet.

Först ut är ett event på LIU

Linköpings univeristet ligger i framkant när det kommer till utbildningar inom IT och vi hoppas kunna få de som börjar på det förberedande programmetin för ingenjörsutbildningar att inspireras och välja en utbildad inriktad på IT-säkerhet.

Datumet är den 5/5-17 klockan 11.00-11.45 så kika in och lyssna en sväng precis innan lunchen.
Vi kommer att gå igenom en hel del roligt när det kommer till att arbeta inom säkerhet och vår talare Peter kommer definitivt att få er att höja på smilbanden när han talar om hans motarbete mot tidigare hackers. Han har ett speciellt sigil han använder sig av. Något som visar dem att det inte är någon lek längre. Men det spar vi tills den 5:e för er som kommer och lyssnar.

Välkommen!

 

Event i Sundsvall, Sveriges e-handels hub

Den 15-16 Mars 2016 var vi och talade på Ehandelsdagarna i Sundsvall. Det var fullspäckat med glada ehandlare då vi presenterade vårt projekt “A future in Internet Security”. Frågorna var många och uppskattningen stor. Alla glada e-handlare vi pratade med under dessa två dagar var väldigt positiva till projektet och vi lyckades knyta ytterligare bra kontakt med e-handelsvärlden med syfte att utveckla vårt projekt. Kunstruktiv kritik och massvis med bra förslag kom de med, något vi självklart tog emot med öppna armar.

Ett flertal stora aktörer som var där visa stort intresse och vilja att hjälpa till att driva projektet framåt och vi hoppas på en explosionsartad kickstart efter semestrarna nu i höst.